martes, 3 de noviembre de 2009

FEDERACIÓ

Pel que fa a la federació cal d’estacar l’impuls que s’ha fet juntament am el departament d’Educació per a la regulació de la formació dels estudis d’handbol.
La formació en l'handbol català es troba en un moment de canvi. Després d'uns anys en què la maduració de tots els elements que conformen el nou sistema formatiu s'ha fet efectiva, la Federació Catalana d'Handbol, conjuntament amb l'Escola Catalana de l'Esport i el Departament d'Educació mantenen el compromís de formar a més tècnics i amb major qualitat mitjançant la Formació Reglada.

http://www.gencat.cat/vicepresidencia/esports
http://www.gencat.cat/educacio

Els ensenyaments de règim especial que condueixen a les titulacions de tècnic/a en Handbol i tècnic/a superior en Handbol donen a l’alumnat la formació necessària per adquirir la competència professional característica de cada títol, alhora que el capacita per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada.
Aquests ensenyaments s’ordenen en dos graus:

- Grau mitjà, format per dos nivells de formació (primer nivell i segon nivell) i proporciona el títol de tècnic/a en handbol.
- Grau superior, que proporciona el títol de tècnic/a superior en handbol.

Aquests ensenyaments s’imparteixen en centres autoritzats pel Departament
d’Educació, i la formació, que és de caràcter teòric i pràctic, es desenvolupa tant al centre docent com a les instal•lacions, equipaments esportius i/ propis de l’especialitat. La durada dels ensenyaments és variable depenent de cada títol i preveu la formació de caràcter científic, tècnic i pràctic de l’especialitat.

La tendència de tots aquests ensenyaments és d’anar cap a què aquesta formació es pugui fer en part a distància, és a dir, semipresencial.
Els ensenyaments de cada nivell i grau s’estructuren en quatre blocs formatius:
• Un bloc comú que conté un conjunt de crèdits comuns a totes les modalitats i especialitats esportives.
• Un bloc complementari format per crèdits relacionats amb els recursos tecnològics de l’àmbit de l’handbol.
• Un bloc específic, amb els crèdits propis de l’handbol.
• Un bloc de formació pràctica que es farà en centres de treball i/o entitats o institucions on es portin a terme activitats corresponents a les competències professionals de títol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario