martes, 3 de noviembre de 2009

Equips i repercussions de la UES Sarrià

Equips i Competicions

La unió esportiva Sarrià compta amb equips de base en totes les categories que hi ha: dos equips benjamins i dos d’alevins, infantil, cadet i juvenil. A més de tres equips sèniors, incloent el primer equip. Tots aquests equips participen en competicions de la federació catalana d’handbol a nivell de tot Catalunya. La majoria d’aquests equips competeixen en els nivells més alts de tot Catalunya, disputant partits per totes les províncies i arribant a ser un clàssic de l’handbol tant gironí com a nivell català.
Crec que és molt important la presencia del equips de base en aquestes competicions i que estiguin acostumats a enfrontar-se amb rivals de tots els llocs i tots els nivells per així tenir un major coneixement i aprenentatge. Tot això ens ajuda en la nostra etapa de formació com a jugadors, ja que partits de gran nivell encara que siguin en categories inferiors ens ajuda formar-nos com a jugadors, millorar el nostres nivell i que l’equip vagi formant-se i adquirint coneixements que en un futur poden ser molt importants.
Tots aquests equips s’ha d’intentar que competeixin a un bon nivell per què es tracta d’un club en que el primer equip ha d’intentar estar format per jugador provinents d’aquestes categories. És per això, que aquests jugadors han de mantenir un nivell de joc i una exigència que juntament amb la constància, l’esforç i el treball els ajudi en un futur a poder formar part d’aquest equip.


Repercussions

Evidentment, el compliment d’aquests objectius ha sigut molt dur per a moltes de les persones que han estat vinculades amb el club. Un dels grans inconvenients que ha tingut la UE Sarrià ha sigut el finançament, però ha sabut gestionar gràcies a bons i estratègics plans. Al ser una entitat “privada” i no sempre s’ha pogut gaudir d’un finançament per part de l’Ajuntament i això ha estat un entrebanc. Tot i així s’ha pogut tirar endavant gràcies a aportacions econòmiques de socis i subvencions arribades per part de la Diputació, Delegació de Girona… En l’àmbit esportiu s’han creat molts bons jugadors i posteriorment entrenadors que gràcies als coneixements adquirits i esforç realitzat s’han pogut crear noves generacions de jugadors i així successivament.

En l’actualitat la Unió Esportiva Sarrià té un total de 616 socis. Tots aquests socis acudeixen de forma regular a la majoria dels partits que hi ha el cap de setmana, especialment els del primer equip. Un fet característic del club es que la majoria d’aficionats, pares i jugadors, no només es preocupen del seu equip, sinó que també acudeixen a veure partits d’altres jugadors per què hi juga el seu amic, nebot o simplement per donar-li ànims des de la grada. Aquest fet es reforça encara més en els partits del primer equip en que habitualment el pavelló presenta un aspecte molt bo i amb molts aficionats disposats a animar i fer soroll per ajudar als nostres jugadors a aconseguir la victòria.

Un exemple d’aquest treball queda reflectit en que fins aquest any, la Unió Esportiva Sarrià portava 5 temporades sent l’únic club gironí amb representació a la categoria de primera nacional i per extensió el club d’handbol més important de la província. En aquesta categoria hi ha altres equips catalans, però per sobre només son superats per el F.C Barcelona i l’H. Granollers, fet que el situava en un lloc privilegiat de l’handbol a Catalunya.

En l’actualitat podem dir que hi ha un altre equip en aquesta categoria que és H. Bordils i altres clubs com el GeieG que els últims anys no ha aconseguit arribar-hi però també és un club molt important de la província. Tot i que ser l’únic sempre és un privilegi sempre es favorable que altres equips aconsegueixin tenir un nivell similar, ja que la competició pot guanyar en qualitat i el que en surt més beneficiat és l’handbol de Girona i això és important per a tots els clubs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario