viernes, 9 de octubre de 2009

Història de l'handbol a Sarrià de Ter

La historia de la Unió Esportiva Sarrià d’handbol, com a tal, es comença a escriure quan al 1977 es van fusionar el dos clubs que ja existien a les hores a Sarrià de Ter, el “ Grupo Deportivo Nuestra Señora de Montserrat ”, que existia des del 1955 i l’ “Agrupacion Deportiva Cultural ”, que ho feia des del 1956.
Després d’una mica més de vint anys d’història d’ambdues agrupacions, van decidir unir-se i crear un sol club, la Unió Esportiva Sarrià.


Partit a la plaça de l'Obra ( de l'Esglèsia ) de Sarrià de Ter


El seu primer President va ser Josep Mir, i el mateix any la de fundació al 1977 van inaugurar el Pavelló Poliesportiu Sarrià. La construcció d’aquest terreny de joc, va ser gràcies a la col•laboració de tot el poble, amb aportacions econòmiques i també col•laborant amb les tasques de construcció.


Inauguració del pavelló actual ( i únic ) de la U.E. Sarrià


A poc a poc l’handbol es va convertir en una tradició i, des de fa més de quatre dècades, es l’esport del poble sarrianenc.

De fet, fruit d’ aquesta dedicació a l’handbol han pogut sortir entrenadors del nivell de Jordi Ribera o sagues com la de la família Rodriguez, que sempre han estat vinculats a la Unió Esportiva Sarrià. Andrés Rodriguez va ser un pioner i va fundar el Grupo Deportivo Nuestra Señora de Montserrat; el seu fill ha estat jugador, tècnic i directiu de la UE Sarrià i Jordi i Xavier, els seus nets, estant jugant actualment al primer equip de la Unió Esportiva Sarrià.


Emilín Rodríguez

Els efectes de la fusió i de la construcció del pavelló cobert van ser immediats i el primer equip va viure una de les seves millors èpoques en l’aspecte esportiu sota la direcció tècnica d’Emili Rodriguez, ja que es va aconseguir jugar una fase d’ascens a Divisió d’Honor la temporada 78/79. Jordi Duran, Jaume Casadevall, Santi Busquets, Josep Maria Rodriguez, i Joaquim Rodriguez van formar part d’aquella plantilla històrica.

Desprès l’equip va disputar dues fases més per aconseguir l’ascens a l’èlit de l’handbol estatal, al 1984 i al 1994, coincidint amb dues fornades excepcionals de jugadors.
La dels anys 80 tenia jugadors molt carismàtics com Jesús Mach, Sendo Rovira, Seni Villar, David Mercader i Salvador Mascarós.


Equip sènior ( temporada 1983 - 84 )


Jesús Mach en la seva etapa com a jugador



El treball que s’ha fet tradicionalment amb els conjunts de base ha estat una de les claus per tenir sempre equips competitius i el rendiment del primer equip durant la dècada dels 90 es un exemple. El bloc format per Xavier Rodriguez, Jaume Vila, Joan Llunell, Sergi Esparreguera i liderat per Jesús Mach a la pista i Martí Geis a la banqueta, va permetre tornar a disputar la fase d’ascens.

En l’actualitat:

Actualment el primer equip segueix militant a la Primera Estatal i es continua nodrint de la seva base amb molts jugadors formats a les categories inferiors del club.

A Sarrià de Ter l’handbol segueix tenint tota una població al darrera que recolza el club UE Sarrià i això s’aprofita per treballar de la millor manera possible tots els seus equips de base, que sempre acostumen a estar entre els millors de Catalunya.


Seniors de 1ª Estatal de la present temporada


Robert Castañer


Jordi Rodríguez ( fill d'Emilín Rodriguez )

No hay comentarios:

Publicar un comentario